• MedicalSpace_Facebook
  • MedicalSpace_Instagram
  • MedicalSpace_YouTube

През 2022 година дигиталната платформа MedicalSpace.org е сред финалистите в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.

Тази година към ПРОМЯНАТА са подадени 85 проекта от цялата страна. След пет етапа на селекция към Инкубатора на ПРОМЯНАТА продължават пет организации и MedicalSpace.org гордо заема своето място сред тях. Екипът ни благодари за подкрепата, насоките и изключително полезната семинарна програма, водена от експерти от неправителствения, публичния и бизнес сектор. На езика на науката бихме казали, че ПРОМЯНАТА е положителен катализатор, чието действие ускорява случването на един по-щастлив свят.

В нашата формула за устойчиво щастие основен елемент е справедливият достъп до качествено медицинско образование от поколение за поколение. За да решим поне част от проблемите на младежите, чиято общност представяме, стартирахме работа по проект за създаване на безплатни и достъпни онлайн курсове по биология и химия за кандидат-студенти. Надяваме се това да е само началото на една поредица от взаимодействия, които ще увлекат все повече млади хора да се интересуват от медицинските дисциплини, да изследват потенциала си и смело да постигат мечтите си.

MedicalSpace.org форд финалист в ПРОМЯНАТА 2022
MedicalSpace.org форд финалист в ПРОМЯНАТА 2022
MedicalSpace.org форд финалист в ПРОМЯНАТА 2022
MedicalSpace.org форд финалист в ПРОМЯНАТА 2022
MedicalSpace.org форд финалист в ПРОМЯНАТА 2022
Първите учебни видеа по биология са достъпни в канала ни в YouTube. Работим върху нов раздел в платформата, където ще са достъпни допълнителни учебни материали като мисловни карти и тестове. Последвай ни във Фейсбук и Инстаграм, за да следиш новостите по проекта.

Сега нека ти разкажем повече за работата си по проекта за създаването на безплатни достъпни онлайн курсове по биология и химия за кандидат-студенти.

 

За да кандидатстват в специалностите медицина, дентална медицина, фармация младежите в България преминават през продължителна и тежка кандидатстудентска подготовка. Осъществихме предварително проучване, което ни показа, че над 90% от тях посещават кандидатстудентски курсове или частни уроци, независимо дали учат в профилирана или непрофилирана паралелка. При повече от половината младежи подготовката за приемните изпити е с продължителност около две години. Резултатите от проучването ни са достъпни Т