top of page
  • 1
  • 2
  • 3

Героите в дигиталната поредица "Твоята суперсила!" постепенно завладяват клиники и отделения.

Носят отборен дух…, огромни сърца… и светли умове.

Заразяват с ентусиазъм, провокират волята и любопитството ни.

Епизод 1: Хвърковатата Лори

В главната роля:

медицинска сестра Лорета Альошева.

"Всеки камък си тежи на мястото, по принцип. Аз, за себе си лично бих каза, че по-скоро на мен ще ми е по-хубаво да говоря моя си език, да съм в страната, в която съм израснала и да практикувам тази професия."

Епизод 2: Супер Влади

В главната роля:

кинезитерапевт Владислав Бонев

"Вдъхновението… Бих казал от усмивката на пациентите, след като след дълъг престой тук при нас успеят да седнат с пуснати крака, изправят се, проходят… Чувството е наистина уникално."

Епизод 3: Баба Яга, Пирогов и Нарния

В главната роля:

медицинска сестра Анжел Манджарова

“Е, то това е животът ми… Едно време след всяко дежурство се прибирах и казвах “Край! Никога повече. Напускам!” И така, в началото мъжът ми се стряскаше - първите няколко пъти. След това каза “Абе, стига си се оплаквала. Утре пак ще си изгладиш престилката и ще отидеш на работа.”

Епизод 4: Щастливият рицар Крис

В главната роля:

парамедик Кристиан Либих

"Трябва да си устойчив. Важно е да си устойчив, да си търпелив и да се научиш да приемаш тежките състояния на пациентите."

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Супергероите разказват за своите професии и ни помагат да погледнем от друг ъгъл работата на медицинските специалисти. Техните разкази са доказателство, че медицинските професии са възможност за уникална професионална реализация, за натрупване на неповторим жизнен опит, за практическа и теоретична научна дейност. Това са професии - призвания, които преосмислят ежедневния труд и превръщат професионалното развитие в дълбоко личностно удовлетворение. Именно тази страна на медицинските специалности цели да покаже дигиталната инициатива "Твоята суперсила!".

 

Преди всичко тя е насочена към младежи, на които предстои изборът на професия. Чрез видеата от поредицата "Твоята суперсила!" ние се срещаме с реални медицински специалисти, които от първо лице разказват за работния си ден, за предизвикателствата в професията, за избора си да останат и да практикуват в България. Може би искра вдъхновение ще стигне както до онези медицински герои, които са в началото на пътя си, така и до тези, които вече са се посветили на някоя от тези достойни професии.

 

Каним всеки, който разбира важността и потенциала на дигиталната поредица "Твоята суперсила!", да се абонира за канала ни в YouTube и да последва страницата ни във Facebook. Надяваме се заедно да извоюваме велики победи. 

 


През април 2021 година проектът "Твоята суперсила!" участва в акселератора Digital Indie Lab, проведен от фондация "Сингъл Степ" и подкрепен от Google Impact Challenge. След успешно разработване и представяне на проектната идея, "Твоята суперсила!" спечели грант, чрез който реализирането на видеата стана възможно.

 

Благодарим за доверието!

bottom of page