top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Екип MedicalSpace

Гостувахме на 18-то СУ "Уилям Гладстон"

Приятели, днес ще ви разкажем за първата ни космическа мисия!


Корабът на MedicalSpace изследва необятната научна вселена от почти година и дойде време да осъществим първи контакт. На 10-ти май успешно се приземихме в кинозалата на престижното 18-то СУ "Уилям Гладстон" - най-голямото средно училище в България.





Екипажът ни се срещна с ученици от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас, които имат интерес към природните науки и медицинските специалности. Залата напълниха над 50 младежи - фенове на науката. Разказахме им за най-голямата мистерия на нашето съществуване - човешкият мозък. Запознахме ги и със стратегии за ефективно учене. Успешно стимулирахме невронните мрежи на присъстващите чрез игра с въпроси, а най-бързите и смели ученици получиха страхотни книги като награди. За финал организирахме беседа между ученици и студенти по медицина, дентална медицина и фармация. Обсъдихме събитията, които са ни довели до избора на специалност, дългия път на кандидатстването и всички запомнящи се моменти в годините на обучение.


Срещата беше изключително полезна за нашия екип, тъй като за първи път излизаме пред аудитория и се сблъскваме очи в очи с хората, за които работим - с тревогите им, вълненията, трудностите и успехите. Изключително благодарни сме на учениците за подкрепата и свежата енергия, която ни предадоха! Вие сте вдъхновение и силно вярваме, че с общи усилия можем да постигнем реална промяна в качеството на образование в България!


Специални благодарности отправяме към ръководството на 18-то СУ "Уилям Гладстон" за организацията и помощта, която ни оказаха в провеждането на това наше първо събитие! Надяваме се да се срещаме и занапред!


MedicalSpace продължава да пътува в дълбокия космос на научното познание. Предстоят ни още спирки, а дотогава вие не спирайте да (ни) търсите. Можете да ни намерите както във Facebook, така и в Instagram, където продължаваме да ви снабдяваме с още и още полезни и любопитни материали.


Ако искате да гостуваме и във вашето училище, да изнесем открит урок и да ви позабавляваме, просто ни поканете. Можете да ни пишете както през социалните мрежи, така и на адрес stars@medicalspace.org.


До нови срещи, земляни!


bottom of page