top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Екип MedicalSpace

Защо да кандидатстваш за СТИПЕНДИЯ от MedicalSpace

Тази седмица получихме първите заявки за участие в стипендиантската програма на MedicalSpace и има страхотни попадения!

Поздравления, колеги!


Може би част от вас още се колебаят дали да се включат в конкурса. Не се колебайте - работим онлайн и не хапем. За да ви мотивираме допълнително, подготвихме кратък списък с ВАЖНИ причини за участие както в конкурса за стипендия, така и в научни събития.



Среща с лектори от други университети.

Несъмнено преподавателите в университета ни дават широк набор от знания. Когато обаче се срещнем с чужди лектори, можем да попием от опита на специалисти, с които обикновено нямаме досег.


Мрежа от контакти.

Научните форуми са чудесна възможност да се запознаем с нови хора, да обменяме опит, да си бъдем взаимно полезни и занапред. Никога не се знае кога и на кого ще ти се наложи да звъннеш.


Усъвършенстване на умения за работа с научна информация, развиване на критическо мислене, прилагане на презентационни умения, култивиране на самостоятелност и дисциплина.

Леле, леле, колко много неща сме събрали на едно място. И все пак - кое не е така!? Подготовката за участие в научно събитие, както и участието в стипендиантския конкурс на MedicalSpace, изискват допълнителни усилия и ни изправят пред разнообразни предизвикателства. Тези упражнения ни подготвят за професионалния живот след университета. Повярвайте - колкото по-подготвени, толкова по-добре. (информация от първа ръка)


Изграждане на репутация.

Участваме в научно събитие - отбелязваме участието в биографията си. Печелим стипендия от MediclaSpace - също се хвалим в сивито. Тези активности имат своето значение особено когато се готвим за по-ключови кандидатури в живота си - специализация или нова работа.


Пътуване.

Научните форуми се провеждат навсякъде по света и участието в такива идеално се съчетава с посещението на нов град или държава от списъка ни с мечтани дестинации.

Тук е мястото да напомним, че стипендията от MedicalSpace може да се използва за пълно или частично покриване на разходите за транспорт и престой.


Такси за участие.

Таксите, които студентите заплащат за участие в научни събития, обикновено са значително по-ниски от редовните пропуски. Така че - колеги, участвайте, сега ви е паднало.


Мотивация.

Научните форуми дават едно особено чувство на вдъхновение. Срещата с лектори, увлекателно разказващи за магията, която създават в работата си, е безценна. Точно това ни дава ударната доза мотивация, която не ни дава мира и ни устремява към нови цели.


Наука се прави с пари.

Реалността е такава, каквато е. Устрем и мечти не стигат. Експерименти, клинични проучвания, изследвания - това са все процеси, които изискват инвестиция на време, усилия и средства. Ако изберете да се занимавате с научна дейност, в някакъв момент ще ви се наложи да кандидатствате за финансиране. Конкурсът за стипендия на MedicalSpace е малко упражнение за бъдещите ви предстоящи победи. Затова не изпускайте възможността да изтренирате и тези компетенции.



Стипендиантската програма на MedicalSpace не само ви дава възможност да финансирате свое научно участие, но и ви стимулира да излезете извън границите на университета. Предизвикателства винаги ще има, но заедно можем да се подготвим за тях. От вас - любознателност и кандидатури, а от нас - допълнителна инерция по пътя към мечтите!


bottom of page